Episode Transcript
Så står vi her med en Xpeng G6. Det er nok en af de biler, som jeg har ventet allermest på at få til test her i forbindelse med det her år på Bilpodcasten. Og det har jeg af den simple årsag, at da vi havde Xpeng G9 til test, jamen der var det jo den bil, der scorede allerbedst tidligere på året. Og det synes jeg måske, at jeg var lidt spændt på, om den her Xpeng G6 bagved mig, om den kunne gøre lige så godt. Men jeg kommer igennem de her 13 forskellige parametre, som jeg altid plejer at gøre i forbindelse med vores test her på Bilpodcasten. Så giver vi en karakter fra 0 til 10, hvor 0 er dårligt, og 10 er virkelig godt. Som I kan se her bag ved mig, så er sådan en X-Ping G6 ret stor. Da jeg lige gik rundt om bilen, så kunne man få en fornemmelse af, hvor høj at kølerhjelmen den egentlig er. Og det blev jeg også selv overrasket over, da jeg hentede den. Lige pludselig var min egen bil ret lille at se på i forhold til den her SUV. Men den er også på mål.
helt ned på millimeteren i samme størrelse som en Tesla Model Y. Lige med undtagelse af højden, der er den faktisk 3 cm højere. Men en direkte sammenligning af Xpeng G6 og Tesla Model Y, tager vi i et andet afsnit senere på året, fordi det har vi simpelthen ikke haft tid til og mulighed for på nuværende tidspunkt. Men for lige at komme ind på prisen, så starter sådan en Xpeng G6 med en listepris på 339.900 kr. Bilen, der holder her bag ved mig, det er Long Range-versionen. Den koster 369.900 kr. Og for den pris får du en bil, der er oplyst til, at den skal kunne køre 570 km i forhold til WLTP. Men skal du vælge den, eller skal du vælge den billigere udgave i standard range, som har et LFP-batteri, det kommer jeg ind på senere, når vi snakker batteri, række, hvide og forbrug. For uden det, så er bilen, der står bagved mig her, lakeret i en anden farve end hvid. Det koster 8.000 kr. ekstra.
og hvis du vil have et elektrisk svingbart træk på, så koster det 8.900 kr. Det er det, du kan vælge ved XPeng på den bil her. Du kan simpelthen ikke vælge mere. De har spækket den med alt det andet udstyr, du overhovedet kan få til bilen. Så det er jo ret nemt, når man skal ind og sætte krydser i forbindelse med, at man vil bestille en bil, når du handler ved XPeng, frem for nogle af de europæiske mærkere. Men nok om prisen. Nu skal vi have fortalt lidt mere om bilen, og om det overhovedet kan svare sig at gå efter en XPeng. At nævne, hvad det udstyrer ved sådan en XPeng G6, jamen der har du nærmest alt, hvad hjertet det begær. Det eneste, du ikke har, det er massage i sæderne. Der er både varme og køl i sæderne. Du har heller ikke et head-up display, og så har du altså heller ikke Matrix LED-belysning. Men du har kraftige forlygter, der lyser rigtig godt med automatisk op- og nedblænding. Det virker dog ikke så godt, da jeg synes, at du har en tendens til at blænde nogle af de andre modkørende bilister, der kommer. Ydermere så er der et
Virkelig godt anlæg fra X-Opera med 18 højtalere. Der er også en virkelig god mikrofon i selve bilen, så når du taler med andre via bilen og højtalerne der, så kan man nærmest ikke høre, at du kører i bil. Det er simpelthen noget af det bedste, jeg har oplevet, og det er sådan, at nogle af dem, jeg har talt med, de har simpelthen ikke vidst, at jeg har kørt i bil, før jeg har sagt det. Det siger bare lidt om lydkvaliteten på den mikrofon, der sidder der, og hvor god den er til at sortere støjen fra. Men der er jo så heller ikke ret meget støj i den her bil, det kommer vi også ind på senere. Foruden det, så er der varme i både forsæder og bagsæder, og der er køl i forsæderne. Så har du en dobbelt trådløs opladning hen foran i bilen, hvor der er plads til to telefoner, og den er ovenikøbet nedkølet, og den kan oplade med 50 watt. Og det er altså ret meget for trådløs opladning af mobiltelefoner.
Og derfor så har du nedkølling på, så når du popper mobiltelefonen i lommen bagefter, så brænder du da ikke, ligesom du nogle gange oplever fra andre trøjløse opladingssystemer. Og en af de helt store fordele ved bilen, det er jo selvfølgelig det, der gemmer sig her bag ladeporten. Det er dens egenskaber til at lade op, fordi at bilen den understøtter 800 volt system. Og derfor så lader den her bil væsentligt hurtigere end andre på markedet. Men alt det kommer jeg ind på, når vi kommer til at snakke om opladning på selve bilen. For uden det, så er der også mulighed for at få et sleeping kit til den her bil, ligesom det er til Xpeng G9, altså hvor du har en luftmadras, der simpelthen passer ind i bagagerummet, som bliver pustet op, og sæderne kan også nedfældes totalt, så du har en flad bund at sove i. Det fungerer rigtig godt. I kan bl.a. gå ind og se videoen, hvor jeg tester det af på Xpeng G9. Den her har også en varmepumpe, som ikke støjer i nærheden af, hvad G9'eren gør. Den kører faktisk nu, og jeg kan næsten ikke høre den.
På G9'eren, der kunne jeg nærmest ikke høre mig selv, når den kørte, så det er også blevet væsentligt forbedret på den bil her. Lige lidt bonusfaktor om sådan en X-Ping G6, det er, at bilen er blevet sprøjtestøbt i en aluminiumsform. Det vil sige, at selve bunden af bilen er blevet lavet sammen med batteriet, og så to dele, der er blevet samlet, i stedet for, at der er 300 forskellige pladedele, der skal samles. Og det betyder jo også, at de har mulighed for at gøre den her bil væsentligt billigere og hurtigere at producere. Og jeg tror, det er det, der er med til, at prisen er, som den er. Fordi at bilen er virkelig skarpt prissat i forhold til konkurrenterne på markedet. Men nu skal vi snakke lidt om design. Selve fronten af bilen er ekstremt høj. Det er en meget høj front, der er på selve bilen. Og så burer den lidt ned over ved selve motorhjelmen. Så har vi et smalt lygtebånd, der går henover, hvor du har Xpeng-logoet lige i midten. Nedenunder det er der ligesom sådan noget, som jeg vil kalde for en sur underlæbe. Det er lidt ligesom at se på sådan en teenager, der lige er blevet lidt...
lidt tøse fornærmt, og så skubber han underlæben frem. Og det er også det, der sker på den her X-Ping G6, synes jeg. Vi har luftindtaget hernede, og udblæsning i forhold til, når du skal have kølekabinen. Det sker også der. Og så har vi lygterne ude på hver side. Og selve lygteglasset, det virker meget stort i forhold til det her smalle lygtebånd, der er højere op. Og det er en smagsag, og man kan lide det. Jeg er måske ikke så pjattet med selve designet af fronten, af den her X-Ping G6. Når vi så bevæger os om på siden af bilen, så er ved selve hjulkasserne, der i stedet for at man kører med den her sorte, brede liste, som man tit ser på mange af de andre biler, så har de valgt at sætte en sort, smal kant hele vejen rundt for at markere hjulkassen, og så er der et stykke plastik her hele vejen rundt om, som ligesom adskiller hjulkassen for resten af chassiset. Der er et X-Ping-logo hen langs siden, som også skjuler nogle af de mange kameraer, som er på selve bilen.
og så har vi et relativt stort sidespejle med blinklyset integreret. Dørhåndtagene de er nedfældede, eller de trækker sig ind i selve døren, når du kører, men skubber sig ud, når du låser bilen op. Det kan jeg lige prøve at vise for dem, der kigger med på videoen her. Så når jeg trykker på oplåsning, så kører håndtagene ud, og bilen den spiller en lyd, og når man så låser, så kører både spejle og dørhåndtag ind igen. Hvis man lægger mærke til det, så har de forsøgt at gøre dørsiderne smallere, Det er sådan et klassisk træk, at man ser mange bilproducenter bruge lige nu. Men altså, hvor man laver selve det nederste af døren sort. Og her har de også gjort det, at de har lavet det sort. Og så har de rent faktisk trukket siden af døren så langt ned, at du kan komme ud af bilen uden at blive beskidt. Det synes jeg egentlig er en god ting, at de har tænkt over der. Bilen kommer også med rammeløse døre. Og så herhenne i højre bagside, der sidder ladeporten integreret. Den kan du også åbne ved at trykke to gange på nøglen.
og så kører den motoriseret op. Det er nok en af de langsomste ladeporte i forhold til at åbne og lukke. Du kan lukke den igen for nøglen, men du kan også trykke på knappen, der er her, og så lukker den. Jeg har sjældent set noget, der er så langsomt. Hen ved bagenden af bilen, så har man igen den her taglinje, som man kender fra rigtig mange SUV'er nu til dags. Blandt andet Tesla Model Y, men også Ford Mustang Mach-E, hvor man har prøvet at gøre selve toppen af bilen sort, så den ikke ser så voldsom ud. Og det ligner dermed, at bilen skråner mere ned til bagenden. Så kører de lygtebåndet rundt ved bagenden, rundt på siden af bilen, og det synes jeg egentlig ser rigtig godt ud. Når man så kigger lidt mere ind på profilen, der er her ved bagenden af bilen. Det kan godt være, at det er kun af mig, fordi jeg er en gammel Saab-fan og har altid været vild med det bilmærke, men jeg synes egentlig, at der er nogle linjer her, som godt kunne ligne en gammel Saab 900. Og den bil kunne jeg egentlig godt lide, men her synes jeg måske ikke helt, at de lykkedes så godt med det. Og...
Og jeg ved godt, at saben var også meget markant. Den havde den her store underlæbe eller kofanger, der gik rundt. Og det synes jeg måske også, at der er kommet lidt af her på den her X-Ping. Det synes jeg ikke gør sig så godt på en moderne bil. Så det er jeg knap så vild med. Jeg tager lige kameraet om til bagsiden, så vi også kan se det. Når vi bevæger os om til bagenden af bilen, så kan man se, at lygtebåndet er trukket igennem. Der står X-Ping på bagenden med meget store bukstaver. Det kunne man måske godt have minimeret en smule. Og så nede i nederste højre hjørne, der har du G6. Ydermere så sidder der et kamera lige midt på bagklappen, lige under der, hvor glasset går til, altså bagruden. Og det kamera har desværre en tendens til at blive beskidt, eller der kommer ofte vanddrupper, der hænger på det kamera, så når man bakker i regnvejr, så er det sjældent, at man får et godt udsyn der. Det synes jeg er lidt ærgerligt. Som I kan se, så er der gemt en vinduesvisker heroppe bagved den øverste spoiler på bilen, og det synes jeg egentlig, de er lykkedes ret godt med. Den er ikke ret stor,
Men der er heller ikke ret god udsyn for bilen, så selvom den blev større, så ville det ikke give dig noget nævneværdig ekstra udsyn, og det er lidt ærgerligt. Så når vi skal snakke lidt om designet, også i forhold til det her med, at er jo også et spørgsmål om, hvordan man får designet bilen i forhold til udsyn osv., jamen så kommer jeg bare ikke højere op end karakteren 5,5 for design af sådan en Xpeng G6. Jeg er altså ikke vanvittig fan af det design, men design er smagsag, så det må jo være op til jer at bedømme det selv. Hvis vi lige skal fortælle lidt om størrelsen på bilen, så er bredden af bilen 1,92 m bred uden spejlene. Fra ende til ende er bilen 4,75 m lang, og så er den 1,65 m i højden. Vindkoefficienten på bilen, dvs. CD-værdien, har en CD-værdi på 0,248, hvor en Tesla Model Y har 0,23. Den er altså lidt dårligere end en Tesla Model Y på det punkt.
Ja, og så er vi nået til komforten i bilen, og jeg har fået min mak og prep med til lige at komme med lidt indspark til den her, fordi du er jo altså noget højere end jeg er. Det kan sige. Det hjælper jo ikke meget, at jeg snakker om komfort i en bil, når det er sådan, at jeg kun er 1,77 meter høj. På en god dag. På en god dag skulle jeg lige til at sige, at jeg ligger jo i de der 1,94 meter, så det har bare en indflydelse. Men jeg vil sige, at komforten i sådan en Xpeng G6, den er næsten lige så god som i en Xpeng G9. Det eneste der lige mangler, altså det er nogle virkelig lækre sæder, at man sidder i, det eneste der lige mangler, det er måske, at der kommer massage i. Ej Jacob, nu kunne man da ikke se det, men Jacobs ben bliver støttet hele sædet, hvor jeg lige har 15 cm mere ben, som gør, at man kan godt lige bruge den her plade, man har i andre biler, man lige kan trække ud, og så er min ben også bare understøttet hele vejen.
Det har vi snakket om tidligere. Min krop er det for, men også din er alt for lang. Jeg har prøvet at snakke med mor og far, men det kan ikke handle os. Nej, sådan er det. Men hvis vi snakker om komforten om i bagen. Det er altså også en bil, hvor du sidder virkelig godt. Selv dig, du kunne sidde omme bagi, uden at du rør op ved glasset. Der er god plads. Det er der virkelig. Det er ikke mange af de andre biler, hvor jeg rent faktisk kan sidde bag mig selv og have det komfortabelt. Og når den her bil, så man også kan lægge sædet ned, så kan man næsten ligge og sove deromme omme på bagsædet. Det er simpelthen fantastisk lavet det her, at man lige kan rykke sædet rundt, så det bliver lagt mere ned. Det er simpelthen genialt. Ja, og så kan du rent faktisk købe et sleeping kit til den her bil også. Ligesom du kunne til Xpeng G9'eren, hvor du så kan ved at trykke på en knap inde i anlægget eller inde i infotainmentsystemet, så kan du bede bilen om at lave den om til en sovekabine, og så puster den lige den madras om i bagen.
Det er altså ret fedt. Ja, det er genialt tænkt. Det er jo sådan en komfort i forhold til sæder og oplevelsen af det. Den har også noget i forhold til undervognen, og det er, at bilen er sat op til sådan en mellemting mellem en blød til mellemhård undervogn. Og det giver jo selvfølgelig også komfortabel kørsel. Men det er lidt et problem, at de her store elektriske SUV'er kæmper med, fordi de bliver jo sådan lidt høje, og så bliver de også nødt til at stramme undervognen ekstra hårdt op, fordi ellers så bliver de simpelthen for bløde rundt i svingene. Og så får de først dårlige køregenskaber. Derfor synes jeg, at alt i alt, når man lægger tingene sammen her, så kommer jeg op på karakteren 8.0 for komfort i X-Ping G6. Stå i kabinen. Jamen, der er en rigtig god akustik i selve bilen. Jeg har været lidt inde på de her helt fantastiske mikrofoner, der er, når du taler. Og der er altså også en mikrofon over ved passageren, så hvis du har en samtale, hvor passageren også skal deltage, så er det ikke noget problem for dem, der lytter i den anden ende af telefonen og hører med der.
Foruden det, så har jeg målt den i forhold til, hvor meget det støjer, når jeg kører på motorvej ved 130 km i timen. Der er det 76 dB, og det er 71 dB, når jeg kører 90 km i timen. Det er altså virkelig en bil, som er vanvittigt godt lydisoleret. Jeg hører ikke rigtig noget støj komme ind nogle steder. Der er også dobbelt støj. dobbelte ruder i selve sidedørene, og jeg tror måske også, at de har det i fronten og i bag og i toppen, men det er jeg i tvivl om, det har jeg ikke kunne finde frem til, men jeg kan bare se det ved sidedørene, at der har vi altså lydisolerende ruder, og det er også noget af det, der gør, at vi kommer så langt ned i forhold til støjforhold i den her X-Pen G6. Så derfor bliver vi også nødt til at belønne den med en karakter på 8,5 for støj i kabinen. Jeg kan simpelthen ikke komme udenom, at når jeg kigger rundt i kabinen og rører ved alle ting,
så er det bare en voldsom lækker kabine at sidde i, og det bringer mig frem til, at vi skal til at snakke om kvalitetsfølelse i kabinen. Og der er altså ikke ret meget, der sætter en finger på her. Der er nogle af mine kollegaer, der måske har syntes, at kabinen er lidt for kedelig osv. Jeg synes, at det er et smagfuldt design. Jeg synes, at det hele passer godt sammen. Der er taget nogle rigtig fine, fornuftige materialevalg, og det gør sig gældende. Både oppe for oven ved de ting, du rører ved, men det gør sig også gældende ved den lidt billigere plastikkvalitet, du har nede i bunden af bilen. Men du skal altså ret langt ned på dørene, før du når frem til det, og det bliver et problem. Hvis jeg skal sætte en finger på noget som helst i forhold til kvalitetsfølelsen, så er det, at den her lidt hårde plastik, der er i bunden af dørene, der hvor du har mulighed for at sætte en ekstra flaske med vand eller hvad.
pokker du nu har behov for at få ned i de døre, fordi der er også to kopholdere i midten af bilen, og det er der også omme bagi ved midterarmlænet. Jamen, der kunne jeg måske godt have tænkt mig, at man havde isoleret det med noget filt eller et eller andet, så det ikke glider frem og tilbage, fordi den her hårde plastik, den kan godt være lidt glat. Men ellers, så synes jeg virkelig, at der er høj, høj, høj kvalitet i den her kabine. Og det bringer mig frem til en karakter på 9,0 for kvalitetsfølelsen i forbindelse med en X-Ping G6. Men det er altså det hele som helhed. Der er nærmest ingen pianolak i bilen. Det er meget begrænset. Det eneste, du sætter fedtede fingre på, er skærmen i midten. De her kontakter, der er på rattet, de fungerer også rigtig godt, og det er ikke haptiske knapper med pianolak. Det er altså rigtige knapper. Det er rart at se, at der er taget den eller det valg i bilen. Og så blinkerarmene, der er bag ved rattet, eller afviserarmen og gearvælgeren, det er også i rigtig, rigtig god kvalitet. Så der er altså ikke noget at sætte en finger på.
Det samme gør sig gældende for lydsystemen, der er her. Du kan virkelig skrue højt op i bilen, og det spiller bare rent hele vejen. Jeg synes, der er ikke noget at komme efter. Og så har du også den her trølløs telefonopladning i midten af bilen, hvor der er køling på selve telefonen. Det er altså rigtig, rigtig godt. Inden vi lige tager ud og kører en tur for at teste køregenskaberne i bilen, så vil jeg nævne, at bilen er oplyst til at køre fra 0-100 km på 6,7 sekunder. Jeg klarer det på 6,8 sekunder i forbindelse med mine målinger. Og så har den en topfart på 200 km i timen. Det har jeg selvfølgelig ikke prøvet af, fordi vi er i Danmark. Den har 286 hk, nyder 210 kW og har 440 Nm, når den for alvor trækker afsted. Men lad os komme ud på vejene. Lad os komme til at teste køreegenskaberne i Xpeng G6. Nu skal vi til at have snakket om køreegenskaberne for den her Xpeng G6.
Og i den forbindelse kan jeg lige så godt starte med noget af det, der er lidt træls ved den. det er, at hver gang du kommer ind i bilen, så skal du lige ind i menuen for bilen. Og så går du ned under Føreassistenter. Og så skal du rulle helt ned. Der er masser at vælge imellem her. Men du skal rulle helt ned til der, hvor du fx vil bede den om selv at justere hastigheden. Og så skal du sige, at det skal den gøre automatisk. Og det skal du slå på hver evig eneste gang. Her kan du også slå alarmen fra ved fartoverskridelsen. Det behøves du ikke at gøre derinde, det er der mange andre steder, eller der dukker noget op på skærmen, som jeg viser dig lige om lidt, hvor det er noget nemmere at gøre det på den måde, fordi det er der rent faktisk ting over. Man ved godt, at det er et irritationsmoment. Men lad os komme afsted, ud til vores fotolokation for i dag. Så slår vi autopilot på, og det gør vi ved at rykke to gange ned.
I vælgeren her. Og så den første gang man gør det, der indstiller den ikke farten til det du ønsker. Så skal du lige holde den nede i lang tid, selve gearvælgeren eller den arm, hvor du kan vælge park, drive og reverse i. Og når du holder den nede i lang tid, så sætter den hastigheden til det, der nu er skiltet med. Og der skal man selvfølgelig være opmærksom på, om bilen lige har genkendt de rigtige skilte, men det har jeg altså virkelig ikke haft ret mange problemer med i forvindelse med kørsel i den her Xpeng G6. Det er klart, at når du trykker på bremsen, så kobler den systemen fra, men det her Xpilot, det er altså et relativt godt system. Jeg synes, at det fungerer fornuftigt. Det eneste, jeg er træt af, det er, at rattet ikke rigtig falder til ro. Det kan jeg lige prøve at vise nu her, når den kører lige ud.
Så jeg kobler det på igen her. Og holder den nede. Og så kører den op på 80 km i timen, som jeg må køre her. For lige at demonstrere det der med, at rettet ikke falder til ro, så holder jeg lige uden at røre ved rettet. Og man kan se, at rettet hele tiden justerer lidt fra side til side. Det er egentlig ikke noget, man sådan mærker i bilen, når du sidder som medpassager. Men... Når du holder ved rattet og vil gerne have den til at styre selv, så er det drøgnirriterende. Nu får vi se, hvornår den opdager, at bilerne foran holder og begynder at bremse. Den har set det her på skærmen. Man kan hele tiden følge med både på skærmen i midten, men også på skærmen foran dig, om den har fået øje på bilerne. Det synes jeg er rigtig rart. Der er nogle andre systemer i andre biler, hvor du ikke kan se, om den har set bilen foran eller om den ikke har.
Som sagt, så kan man se nu her, der ved den, at jeg må køre 50, det er det, den kører. Når den så rammer skiltet nu her, så skifter den nede, og skifter på skærmen og viser, at nu må jeg køre 80, så accelererer den selv op til 80. Og ved at trykke fra side til side på rattet her, så kan man justere, hvor lang afstand man vil have til bilen foran. Det fungerer egentlig ret godt. Men køreegenskaberne i en Xpeng G6, de er altså sat op til komfort. Bil har godt nok så mange heste, at den har lidt svært ved at stå fast med bagenden. Men det betyder bare, at de her ESC-funktioner, som skal sørge for, at du ikke glider ud, de skal jo træde ind og virkelig virke i sådan en bil som den her, som er baghjulstrukken, fordi ellers så kan du godt komme i farlige situationer. Desværre, så lignagtigt på den her Xpeng G6, i hvert fald på nuværende tidspunkt, der fungerer funktionerne ikke særlig godt.
Og jeg har oplevet flere gange, i hvert fald hvis man sætter køreindstillingen til sport. Og sport regulerer egentlig kun, hvor hurtigt speederen tager imod accelerationen. Altså når du trykker på speederen, hvor hurtigt bilen reagerer på dit tryk. Og om den lader få alle kræfterne på én gang. Det gør den i sport. Det gør den ikke i komfort, som jeg kører i, fordi det synes jeg passer bedre til bilen. Men når du gør det her i sport og sætter den over i det, så du får kræfterne på én gang, Det er alt for nemt at få bilen til at glide ud med bagenden, og bilen er simpelthen for langsom i de her sikkerhedssystemer, der skal være for at sørge for, at du bliver liggende på vejen. Og det dur simpelthen ikke, at du har en bil, du ikke rigtig kan stole på, hvad det angår. Jeg synes egentlig også, at det her system med X-Pilot, at det fungerer rigtig godt. Den er enormt god til det her med at køre køkørsel. Derfor har jeg ikke de der hårde opbremsninger, som man kender fra mange andre systemer.
I kan se her, hvor fint den klarer det her. Jeg rører overhovedet ikke ved bremsen. Og det er altså virkelig noget, at den her bil kan finde ud af. Så hvad det angår, der er det altså rigtig rart. Den kan også dreje i relativt skarpe sving med det her system. Og nu har den så fundet ud af, at jeg må køre 80. Og I kan se her, at bilen drejer altså selv. Den er ret god til at følge de her veje, også selvom det er små veje. Det kunne jeg ikke med Xpeng G9, dengang vi havde den til test. Det kan jeg altså nu. Og det føles virkelig godt og virkelig sikkert. Altså, den gør det godt. Det må man bare sige. Men for lige at vende tilbage til det her med, om bilen er opsat til komfort, eller om den er opsat til dynamisk kørsel, så er det helt klart en bil, der er opsat til komfort. Der er ingen tvivl om, at den her bil er rigtig rar og behagelig at køre, og det sørger sæderne også for, som jeg har nævnt tidligere.
Men til gengæld er sæderne meget brede, så du har ikke lyst til at køre hurtigt igennem svingene, fordi du føler, at du skal arbejde ret meget med dine mavemuskler for at holde dig fast i sædet. Og det bliver hurtigt ubehageligt for andre folk, der er med i bilen, også fordi den er så blød, som den er. Så du føler, at hele bilen kringer ret meget. Og derfor skal man altså være til en bil, der er opsat til komfortkørsel i stedet for det her med dynamisk kørsel. Der er også en anden ting, som gør, at vi ikke kan give karakteren højere. Og det er nok en af hovedgrundene til, at jeg tror, at rattet ikke falder til ro. Det er simpelthen ligesom om, at det her ret er sat fast på retstammen med en elastik. Så når du kører, så har du ret meget slup på midten. Jeg kan gøre sådan her med rattet, og bilen kører stadigvæk lige ud. Det er altså voldsomt, at du ikke har en styring, der er mere præcis end det her.
Og fordi styringen er så upræcis, så tror jeg simpelthen også, at det er det, der gør, at bilen ligger og kæmper og hele tiden drejer fra side til side og aldrig falder til ro. Og derfor kombineret med, at sikkerheden i forhold til ECS-systemerne ikke er i orden, så kan vi simpelthen ikke give en karakter, der er højere end 4,0 for den her Xpeng G6 for køregenskaber. Og det er super ærgerligt, fordi det er ellers en virkelig lækker bil at køre. Rigtig, rigtig rar bil at køre faktisk. Bygge og samle kvalitet, det er jo normalt også noget, at kineserne er gode til. Og i forbindelse med den her Xpeng G6, der er det altså ikke en undtagelse. Jeg har ikke kunne finde noget som helst sted på bilen, hvor der har været panelgaps, som har afviget i størrelse fra den ene ende af døren til den anden ende af døren. For eksempel flugterne på alle listerne hele vejen rundt på bilen, de passer også. Jeg har sågar været inde under bilen og kravlet for at se, om jeg kunne finde et eller andet der, hvor jeg ikke synes, det var samlet godt nok. Når tingene lukker, så flugter de.
Der har vidderligt ikke været noget at komme efter her, og det gør sig gældende både inden i bilen, men også her udenfor bilen. Så derfor bliver jeg nødt til at honorere den med en karakter på 10,0 for bygge- og samlekvalitet. Det er altså virkelig et super godt eksemplar, at vi har fået udleveret af Xpeng Danmark i forbindelse med den her test. Udstyr til prisen. Jamen igen, så gør Xpeng G6 det bare rigtig godt. Du finder nærmest ikke nogen biler i den her kategori for elektriske SUV'er, i samme størrelse som den her, som har lige så meget udstyr til prisen. Det skal så siges, at der er noget udstyr, som jeg ikke synes fungerer lige så godt som andre biler. Og du kan for eksempel heller ikke spække den her bil med Matrix LED-belysning eller et head-up display. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Men i forhold til den pris, du betaler for bilen her, hvis jeg skulle have tilsvarende biler og spække dem noget af det her, jamen så kommer de altså bare et godt stykke over den pris, som vi kommer op på her.
Og derfor bliver jeg også nødt til at give X-Ping G6 9,5 i forbindelse med udstyr til prisen. Og det gør jeg, fordi noget af det udstyr, som fungerer rigtig godt, det er fx deres X-Pilot. Lige bortset fra det der med, at den ligger og svinger hele tiden, så fungerer systemet jo rigtig godt. Og det er jo måske et spørgsmål om, at man kan lave nogle justeringer, så den ikke gør det længere. Det håber jeg da, de finder ud af. Men jeg kan være nervøs for, at det selve styretøj, det er galt med, som er lidt forløst i den der... midterposition, hvor der simpelthen er for meget mulighed for justering, inden at hjulene drejer med derude. Og det tror jeg, at den kæmper med der. Så er der en anden funktion, som jeg desværre ikke har haft mulighed for at teste, men hvis du installerer Xpeng-appen på din mobiltelefon og koder bilen eller kobler bilen op på din mobiltelefon, så kan du selvfølgelig oplåse og komme ind i bilen bare ved at gå hen til den, fordi at din mobiltelefon virker som nøgle. Men der er en anden smart ting, som der ikke er nogen andre biler, der har med, uden du skal betale ekstra for det.
Og det er, at du kan trykke på mobiltelefonen og få bilen til at bakke direkte tilbage ud af en bås, hvis nu for eksempel, at der er to biler, der holder tæt på, så du ikke kan komme ind i din bil. Det er jo vanvittigt smart, at det også er med. Og sådan nogle ting er der bare hele tiden med den her bil. Der er virkelig ting på mange ting, som der ikke er i andre biler. Der er så også nogle ting, der ikke fungerer helt lige så godt. For eksempel det her automatisk op- og nedblanding. Jeg synes, det er gentagende gange, hvor jeg har skulle ind og så overstyre det, fordi... at jeg begynder at blinde de andre biler. Der er altså en justering der, der ikke er helt på plads endnu. Når vi så snakker pladsforhold i selve bilen, jamen så er der jo også bare helt enormt meget plads. Det kunne I se der, da vi var ved at snakke lidt om komforten i bilen, hvor jeg havde Preben med ind at sidde, som er en rigtig høj mand, og ellers så er jeg jo selv de her 1,77 høj, og det betyder altså, at man sjældent kan vurdere bilernes størrelse ud fra min størrelse, for jeg er jo altså ikke den største person i verden. Men her,
Der har jeg altså oven over mit hoved på forsædet næsten 20 cm at gøre med. Og jeg har god plads der, hvor jeg selv sidder. Og nu kan jeg lige prøve at gå om på bagsædet, så kan I se, hvordan det ser ud der. Det kunne jo være lidt interessant for jer lige at se det. Og jeg prøver at sætte mig ind heromme bagpå, eller på bagsædet. Og igen, så er der bare masser af pladser. Jeg sidder rigtig godt. Som jeg nævnte tidligere, så havde jeg mulighed for at lægge sædet tilbage. tre, fire, fem centimeter op til der, hvor mit hoved rammer imod. Og der er undkøbet en højttaler lige over mit hoved, så jeg har altså også god lyd heromme. Men hvis jeg retter sædet op i almindelig position, jamen så har jeg 10 centimeter over mit hoved heromme i bag. Og det er der altså ikke ret mange andre biler, at jeg har det ved. Og hvis vi så lige kigger ned mod mine ben, jamen altså så, mine ben de ligger jo hele vejen ud på sædehunden, de er godt understøttet hele vejen hen.
Jeg kan få fødderne langt frem og ind under sædet foran, og den er ovenikøbet kørt ned lige nu, fordi der er let indstigning og udstigning. Så det betyder altså, at her har du bare vanvittigt meget plads, når du skal sidde omme bag i din Xpeng G6. Så jeg bliver nødt til at give den her en karakter på 9,5 for pladsforhold i kabinen. Det er simpelthen vanvittigt godt, der er overdådigt gode pladsforhold heromme bagved, men også omme foran. Og så er der jo ingen kalangtunnel, så du har jo også en fladbund i bilen, og det er gør jo bare det hele meget bedre. Vi skal også have snakket lidt om pladsforholdene heromme i bagagerummet og nyttelast og vægtforhold på bilen. Så jeg åbner lige bilen. Der er ikke en kick sensor, men der er til gengæld en knap, så bilen kan køre op, og du kan også gøre det fra nøglen. Her er det eneste jeg måske er lidt træt af ved det her bagagerum, det er at det her dæk, det ikke selv kører med op. Det er lavet på den gammeldags måde, hvor det ligesom kører ind i en bøjle.
Den bøjle, den har også en lidt sjov placering, men det er jo fordi, at bagsæderne, de skal kunne lægges ned. Selve bagagerummet, det kan rumme 571 liter. Og jeg tror, det er inklusivt det rum, som er hernede under, hvor der lige er plads til lidt ladekabler. Der er desværre ikke noget frunk ude foran, selvom pladsen er til det. Så det kan vi ikke rose den for. Men hvis du lægger bagsæderne ned, og det kan du gøre herindefra lige ved at nå den her knap, der er i hver side, jamen så... ligger de ned. De er 60-40 opdelt i forhold til procenter. Der er desværre ikke en skilem ind i kabinen, så du har ikke mulighed for at få noget langt med, hvor du kun bruger midtersædet. Du skal altså tage enten det lille sæde eller det store sæde ned for at få noget langt med i bilen. Men som sagt, så har du jo mulighed for at købe et sleeping kit, så du har en luftmadras, du kan lægge ind i bilen og så ligge her, hvor den laver en flad kabine i hele bunden af bilen.
Men når sæderne er lagt ned, så har du altså plads til 1374 liter. Hvis den her var udstyret med anhængertræk, så ville den kunne trække 1500 kg med bremser, 750 kg uden bremser. Den kan tage en lodret kugletryk på 75 kg, og oppe på taget kan du også lægge 75 kg. Selve bilen har en nyttelast på 528 kg. Det er, hvis du ikke har anhængertræk på og 505 kg, hvis du har anhængertræk på, fordi det jo selvfølgelig lige vejer en lille smule. Egenvægten er 2025 kg. Den tilladte totalvægt er 2553 kg. Og alle tallene er altså inklusiv 40 kg. Det bringer mig frem til en karakter på 8,5 kg for nyttelast i forbindelse med sådan en Xpeng G6. Vi skal også have snakket batteri, rækkevidde og forbrug i forbindelse med Xpeng G6. Batteriet her er 92 kWh.
Det er en nickel-mangan-cobalt-teknologi, og så er det bygget på 800-volt-teknologi. Her har du mulighed for at lade bilen rigtig hurtigt op. Du kan dog kun bruge 87,5 kWh af batteriet. I forhold til rækkevidden, så er det altså virkelig suverænt gået af Xpen G6 i forbindelse med den her test. Bilen er oplyst med en rækkevidde på 570 km WLTP, og jeg nåede helt op på 528 km WLTP. i forhold til WLTP, når jeg temperaturregulerede den. I testugen havde jeg en gennemsnitlig temperatur på 12-18 grader, da jeg kørte mine testture. Det var 40% på motorvej, og det regnede halvdelen af tiden. Den har kørt på 20 tommer fælge, så jeg synes virkelig, at det er godt klaret. Det svarer til 93% af, hvad de lover ifølge WLTP-normen. Og det er da altså virkelig
ikke ret mange andre elbiler, eller faktisk ikke andre elbiler, vi har haft til test, som er kommet så tæt på det oplyste tal, som den her Xpeng G6 den er. Vi skal jo selvfølgelig også snakke forbruget i forbindelse med Xpeng G6. Og normalt, når vi anmelder kinesiske biler, så har vi altså ikke den store succes i forhold til forbrug. De plejer at bruge væsentligt mere, end hvad producenten lover. Det var også tilfældet, da vi havde Xpeng G9, Men i forbindelse med den her Xpeng G6, der er den altså virkelig overrasket positiv. Det er den første bil, hvor jeg er kommet under det, producenten har lovet. De siger nemlig, at den her skal kunne køre eller have et forbrug på 17,5 kW pr. 100 km. Jeg nåede ned på 16,58 kW på min testrute, hvor jeg kørte 40% på motorvej pr. 100 km. Det er altså første gang nogensinde, at jeg er kommet under det, at producenten oplyser. Så jeg synes virkelig, at det er godt gået af den her Xpeng G6.
Og derfor så bliver jeg også nødt til at give den nærmest topkarakter i forbindelse med batteri, rækkevidde og forbrug. Så jeg lander på en karakter på 9,5 for batteri, rækkevidde og forbrug. Og det er jo især også fordi, at den har det her 800 volts system. Og nu er jeg rykket om til ladeporten for at tale opladning på bilen. Og der er Xpeng G6 altså ikke bedre end andre biler. Den er lavet med de her to gummipropper, som jeg jo er enormt træt af i forbindelse med opladning på andre biler. Men Når det er sagt, så vil jeg sige, at her performer bilen altså virkelig. Xpeng G6 har jo 800 volts teknologi, og det betyder, at når du lader op, så tager det 20 minutter og 33 sekunder. Det var det, jeg opnåede på en ladesession fra 10 til 80 procent. Det er en gennemsnitlig ladehastighed på 180 kW. Den er oplyst til at skulle have en maksimal ladehastighed på lynladning på 280 kW.
ret godt. Og det betyder også, at hvis jeg regner ud, hvor langt jeg kan køre på 10 minutters opladning, fordelt over den her gennemsnitlige ladehastighed på hele ladesessionen for 10-80%, jamen så kan jeg køre 180 km efter 10 minutters opladning. Og det går jo noget hurtigere, hvis du er længere nede, men det er bare gennemsnittet. Det er altså virkelig godt. Hvis du lader derhjemme på en 11 kWh lader, så tager det 9,5 time at lade batteriet op, fordi det er så stort, som det er. Så det er altså lige før, at man vil lønne sig, at den her Xpeng G6 måske er understøttet i 22 kW. Jeg ser den egentlig næsten som en ubrugelig elbil, hvis du skal rende og lade op ude i byen hele tiden, over i København for eksempel, fordi den tager så lang tid om at lade op og ikke understøtter 22 kW på de her små ladere, der er derovre. Men alt i alt, så har det virkelig været en god oplevelse i forbindelse med at lade den her bil op, når jeg har været på farten. Og derfor skal den også have karakteren 8,5 kW.
for opladning. Vi skal også snakke garanti på sådan en Xpeng G6. Og her der shiner Xpeng altså også. Du får 7 år eller 160.000 på selve bilen. Så er der 3 år i forbindelse med lakgaranti. Der er 12 år på gennemtævring. Og så er der 8 år på selve højspændingsbatteriet. Der er 8 år på elmotoren. Der er 8 år på batteristyringseenheden og på IPU-enheden. Så der er altså en rigtig god garanti med på den her Xpeng G6. Og derfor skal den også have karakteren 7,5 Nu er vi næsten nået til vejs ende i forbindelse med anvendelsen af Xpeng G6. Og i den forbindelse skal jeg selvfølgelig også lige ind på, hvordan den klarer sig i forbindelse med værdi for pengene. Og her, hvis du er fuldstændig ligeglad med, hvad for et eller andet bil den er bygget i, så får du altså bare en bil, hvor du får rigtig meget værdi for pengene. Der er lige det med det, at du har de her assistentfunktioner, som kræver noget tilpasning og justering, og som ikke er helt på plads endnu. Det kan godt blive bedre.
Og så har du det her med ESC-funktionerne, som ikke fungerer særlig godt, hvor bilen så nærmest til tider kan blive farlig at køre i, hvis du vel og mærke kører som klaphat og bare hammer speederen helt i bund i sport-mode. Gør du ikke det, så synes jeg egentlig, at den klarer det rigtig godt. Der er nogle af mine kongolegaer, som har været utilfredse med infotainment-systemet, men jeg synes, at det er nemt at finde rundt i. Jeg synes, det er godt bygget op, og det er overskueligt. Der er godt nok mange af mine nyere, men hvis du godt kan lide at sætte dig ind i tingene, og godt kan lide at trykke på knapper og finde ud af, hvordan tingene fungerer, så tænker jeg egentlig, at den her bil vil være noget for dig. Så er det i hvert fald værd at tage en prøvetur i den, og så lære den lidt bedre at kende, inden man lige beslutter sig for, om man vil købe sådan en bil eller ej. Uanset hvad, så i forhold til værdi for pengene, så skal den her karakteren 8,5. For her, der får du altså virkelig meget bil. Jeg lovede lidt tidligere, at jeg lige ville komme ind på det her med, om du skulle vælge en long range version, som den jeg står med her, eller om du skulle vælge en standard range. Det er jo sådan, at long range...
versionen, den er oplyst til de her 570 km. Men hvis du kun lader den op til 80%, som du vil gøre til dagligdag, så giver det 456 km rækkevidde. Standard-rangen, den har til gengæld et LFP-batteri, og der siger de kloge jo, at du må lade det op til 100%. Hvis du lader et standard-range-batteri op til 100%, så får du en rækkevidde på 435 km. Det er altså kun 21 km forskel i rækkevidden til hverdagsbrug, hvis du vel og mærke lader standardrangen op til 100% hver gang. Jeg vil dog ikke anbefale det, jeg vil altid max. lade det op til 90%, også selvom det er et LFP-batteri, fordi jeg vil gerne beskytte det her batteri, da det jo er en dyr post at skulle udskifte, hvis der sker et eller andet med det. Men de kloge siger jo altså, at du godt må oplade til 100%, og derfor så skal man lige tage med, om man vil spare de her 30.000 kr. og så bare gå med standardrangen. Jeg tror dog på den lange bane, at det vil være et dårligt valg at gøre,
For jeg er ret sikker på, at når folk de engang skal kigge efter en brugt elbil, og de kan vælge mellem en bil, der har en rækkevidde ifølge WLTP på 435 km, eller den her på 570 km, jamen så ved jeg godt, hvad for en jeg vil vælge. Jeg plejer jo altid at slutte af med at sige, at når enden er god, er alting godt, og derfor så står jeg omme ved bagenden af bilen igen. I forbindelse med den her Xpeng G6, så må man sige, at enden den har jo i hvert fald været god, fordi vi er oppe på en gennemsnitlig karakter for alle de her 13 forskellige parametre på 8,2. Det er altså den bil, der er testet andenhøjest, og er der engang, så har Xpeng altså formået at overraske mig positivt med deres elbiler. Jeg synes virkelig, at europæerne de skal til at passe på, fordi her der er der altså virkelig en farlig spiller på markedet i forhold til de biler, der kommer fra østen af.
Det er noget, man helt sikkert skal holde øje med fremadrettet. Den har også blevet testet i Euro NCAP, og der har den fået 5 stjerner, ligesom de fleste andre elbiler har efterhånden. Så det er jo også super godt. Jeg håber, I har nydt den her anmeldelse og er blevet klogere på den her Xpeng G6. Og i den forbindelse, så må I jo selvfølgelig gerne lige give en tommel op, og så gå ind og like videoen. eller gå ind og lytte til podcasten, hvis det er der, I gør det, og så gerne give os en positiv anmeldelse der. Det vil vi sætte utrolig stor pris på. Men indtil vi ses næste gang på næste søndag i forhold til YouTube og ellers på podcasten om mandagen, jamen, så må I have det rigtig godt. Tak fordi I kiggede med. Vi ses.